Sømer Skovvej 9-11 og Fjordvej 1, 4050 Skibby

Attraktivt sommerslot i egen skov, direkte til Isefjord og med udsigt til egne øer!

Sømer Skov og Hus - Attraktivt "sommerslot" i egen skov, direkte til Isefjord og med udsigt til egne øer!

Sømer Hus er et "sommerslot" beliggende i Sømer Skov, direkte til Isefjord. Huset er opført i 1934 i to etager, som det formentlig største tømmerhus i Danmark på den tid med et boligareal på 222 kvm.

Sømer Hus er meget originalt og yderst velholdt med en spændende arkitektur fra sommerhusbyggeriets Guldalder og med mange smukke detaljer. Huset er bl.a. indrettet med en meget stor og højloftet stue med kamin og direkte udgang til terrasse med fjorden i baggrunden. Derudover 2 yderligere stuer, hvoraf den ene er på 1. sal i forbindelse med skøn tagterasse, hvorfra der er et god overblik over de tilhørende øer, der hører til ejendommen. 6 gode og rummelige soveveærelser med 12 sovepladser og 3 toiletter/baderum. Pænt nyere hvidt HTH-køkken og hårdehvidevarer med stålfronter samt anretterværelser m.m.

Sømer skov er plantet i 1807 af Johan Christian Bille Brahe på Svanholm Gods og har et areal på 109 ha. Skoven er frodig og særdeles velpasset med ca. 59% løv, ca. 25% nål og ca. 16% ubevokset arealer. Aldersmæssigt er skovens bevoksninger relativ ung, idet der de seneste 10 år er foretaget gentilplantninger efter hugst. Skoven er varieret i beplantningen og der er et rigt dyreliv - en rigtig god oplevelse for sanserne. Sømer Skov har en høj herlighedsværdi og der er gode muligheder for at udvikle skoven yderligere i herlighedsmæssig henseende og samtidig til gavn for vildtet.

Stranden er lavvandet med sandøer og sandbund. Der er ca. 5 ha øer, hvoraf den største er Langø. Hele kyststrækningen er fredet, og plantelivet er enestående.

Jagten i Sømer Skov er rigtig god. Der skydes årligt omkring 10-12 stk. råvildt, ca. 50 fasaner og ca. 50 ænder. Jagten er p.t. udlejet til et jagtkonsortie, men vil være ledigt for køber pr. 30. november 2011.

Lystfiskeriet i Isefjord er også godt. Der er bl.a. mulighed for at fiske både hornfisk og havørreder.

Der er gode driftsindtægter på ejendommen, hvor bl.a. udlejning af 3 helårsboliger bidrager godt.

Den samlede ejendom er på 114,2427 ha.

Sømer skov og hus er beliggende i det vestlige Hornsherred ca. 17 km sydøst for Frederikssund. Med sin placering på breden ned mod Isefjord er det en helt unik skovejendom i passende køreafstand fra København.

En rigtig dejlig skov, specielt med dens beliggenhed ned til Isefjord.