Ålekistevej 29, Søborg, 3250 Gilleleje

Saxegaard

Saxegaard

På toppen af Nordsjælland, tæt på den skønne fiskerby Gilleleje ligger denne dejlige klassiske landejendom i et smukt kuperet terræn.

Ejendommen består af en firelænget gård som omkranser den hyggelige gårdsplads med toppede brosten.

Stuehuset har flotte detaljer i murværket, smukke proportioner med store naturlige lysindfald og overalt er der højt til loftet. Boligarealet i stuehuset udgør 362 kvm og indeholder: Entre med trappe til første sal, stort skønt spisekøkken med udgang til terrasse, viktualierum, 2 stuer, 5 værelser samt badeværelse. 1. salen indeholder 2 værelser med walk-in, dejlig opholdsstue med loft til kip og pejs samt stort soveværelse/atelier med flot lysindfald.

I det gamle hønsehus er der indrettet et meget anvendeligt anneks på ca. 50 kvm med bl.a. gulvvarme, the-køkken og bad.

Haven er stor og parklignende med gamle træer og flotte hække.

Driftsbygningerne fremtræder i pæn vedligeholdelsesmæssig stand, idet samtlige facader er sandblæst og pudset op påny efter gamle principper med henblik på bedre holdbarhed. Driftsbygningernes samlede areal er på 695 kvm og er indrettet til mange formål, herunder bl.a. til stort værelse med egen indgang og badeværelse, lager, værksted og opvarmet garage m.m., men kan også byde på andre muligheder, idet de kan tages i brug uden større renoveringsarbejder.

Jordtilliggende udgør i alt 7,2 ha, hvor ca. 3,5 ha afgræsses. Arealet er meget kuperet med remiser, vandhuller og læhegn som skærmer grundigt af for den nærliggende skyde-ne, som således ikke er generende for ejendommen. Der vil være mulighed for at tilkøbe mere jord.

Ejendommen er beliggende 5 min fra badestrand og Gilleleje, 20 min fra Helsingør Centrum og 50 min fra Rådhuspladsen i København.

Energiklasse E